Voittoja ja tappioita

  Eurovaalit olivat Suomessa populismin juhlaa.Onkohan ketään Suomen poliittisessa historiassa päästetty julkisuudessa niin helpolla kuin Timo Soinia? Ei vaihtoehtoa, ei vastauksia, ei ohjelmaa , vain tyhjää retoriikkaa.

 

 Vasemmiston vaalitappiota siunaillessa on unohtunut, että Kokoomuskin hävisi Suomessa. Smile-you are in the EU – tyylin odotetiin Kokoomuksessa nostavan meppimäärän jopa viiteen.Muualla Euroopassa  oikeisto vahvistui , muutamissa maissa jopa äärioikeisto.

 Sosialidemokraattien tappiot ympäri Eurooppaa olivat suuret. Tosin lisäsimme kannatusta Ruotsissa, Tsekin tasavallassa, Kreikassa, Irlannissa, Slovakiassa ja Sloveniassa, mutta hävisimme raskaasti Saksassa, Ranskassa, Englannissa ja Suomessa.

 

 Nyt on tehtävä kunnon arvio siirtymistä ja vedettävä sitten johtopäätökset. Kaikilla tasoilla on pystyttävä parempaan tulevissa vaaleissa. Oikeistotartunnan leviäminen Euroopassa on pysäytettävä eikä populismin virusta saa päästää epidemiaksi.

 

 Lama, kasvava työttömyys ja oikeistotuuli on vaarallinen yhdistelmä.

 

Europarlamentin työ alkaa heinäkuun 15. päivä. Tosin jo ensi viikolla on ensimmäinen Euroopan sos.dem.-puolueen PESin parlamenttiryhmän kokous, johon on kutsuttu kansallisten valtuuskuntien vetäjät. Näyttää siltä,että minusta tulee suomalaisvaltuuskunnan vetäjä. Brysselissä keskustellaan parlamentin valiokuntapaikoista ja muista käytännön asioista.

 

Kiitos vielä kerran tuesta ja luottamuksesta.Omaan vaalitulokseeni olen enemmän kuin tyytyväinen. Yli 45 000 ääntä on valtaisa saavutus! Kiitos kaikille jotka olitte tekemässä tätä pientä ihmettä. Aion pitää yhteyttä teihin kaikkiin ja pitäkää te  myös yhteyttä minuun. Kerron myös ”uuden elämäni” kuulumisista kotisivullani ja Facebookissa. 

                        

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top