Kauhugalleria?

Mitähän Euroopan unionille mahtaa oikein tapahtua? Ennusteiden mukaan populistit ja ääriryhmät lisäävät kannatustaan sunnuntain eurovaaleissa. Euroopassa on nyt 30-luvun lamaan  verrattava taantuma: työttömien määrä nousee  27 miljoonaan. Lama ja poliittisen järjestelmän toimimattomuus on vaarallinen yhdistelmä.

Entisissä Itä-Euroopan maissa nousee uusi oikeisto.Italiassa Berlusconin hallitus on kaikkea muuta kuin rakentava voima Euroopassa. Eikä vasemmistosta ole Euroopan eheyttäjäksi ja uuden nousun rakentajaksi: Englannin työväenpuolue on sekasortoinen.Ranskan sosialistit ovat tuuliajolla. Voi Eurooppa-parkaa!

Suomesta valitaan 13 meppiä. Pahimmillaan siitäkin joukosta tulee varsinainen kauhugalleria. Mielipidetiedusteluja johtaa Timo Soini,  vanhoillinen ja vierasvihasta poliittista kannatusta hakeva huijarisaarnaaja.Hänen imussaan nousee perhepoliittisilta näkemyksiltään vanhoillinen kristillisdemokraatti. Mahtavat puolalaiset katoliset konservatiivit olla tyytyväisiä, kun saavat liberaalista Pohjolasta liittolaisia-Timon ja Sarin. Poliittinen korrektius estää kertomasta, keitä muita painajaismaiseen kauhugalleriaan voi kuulua.

Pessimistiä on sanottu hyvin informoiduksi optimistiksi. Sunnuntai iltana  tiedämme, onko pessimismi aiheellista. Viestini on, että nyt jos joskus kannattaa äänestää.  Uskokaa tai älkää: EU-vaalit ovat yhtä tärkeät kuin USA:n presidentin ja kongressin vaalit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top