Täysi tohina päällä

Brysselissä on täysi tohina päällä, vaikka parlamentti aloittaa vasta 14.heinäkuuta. Oikeiston vaalieuforia on hieman laantunut, ja parasta aikaa neuvotellaan kiihkeästi  EU:n tulevasta suunnasta ja tyylistä. Ristiriita on aito ja todellinen. Kysymys on siitä halutaanko säilyttää konsensushenki vai tarvitseeko EU sittenkin aitoja ja näkyviä poliittisia ristiriitoja.

Juuri nyt vaikuttaa siltä, että maltillinen oikeisto ei halua rakentaa EU:n tulevaisuutta ja enemmistöä  äärioikeiston,  euroskeptikkojen ja vastustajien varaan, vaan enemmistön europarlamentissa halutaan rakentuvan maltillisen oikeiston, vihreiden , liberaalien ja ssosialidemokraattien yhteistyölle.Ratkaisijan paikalla on liberaaliryhmä ALDE, jonka puheenjohtaja belgialainen Verhofstadt on selvästi ilmaissut kantansa  laajan yhteistyön ja konsensushengen puolesta.Suomalaisten liberaaliryhmän jäsenten Jäätteenmäen, Mannerin tai Takkulan ajatuksista en tiedä.

Pian ratkeavat myös valiokuntapaikat.Olen pyrkimässä työllisyys-ja sosiaaliasioiden valiokuntaan ja sen varapuheenjohtajaksi. Sinne on kova tunku, sillä työllisyyden , työelämän ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymykset tulevat nousemaan tulevan kauden ykkösasioiksi. Kun olen pienen valtuuskuntamme puheenjohtaja, olen päässyt  tärkeisiin linjanvetokokouksiin mukaan vaikuttamaan.

Brysselin kämppäkin on löytynyt, mutta työhuoneen ja tietoliikenneyhteydet saan aikaisintaan 14.heinäkuuta. Eduskunnan yhteydet katkeavat  tasan tarkkaan 13.heinäkuuta, joten jännittää tuleeko välille luova tauko. Sähköpostiosoitteeni tulee olemaan:

liisa.jaakonsaari@europarl.europa.eu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top