Vihahenki takaisin pulloon

Kun ensimmäiset uutiset Oslon verilöylystä ja Norjan demarinuorten teloituksista kantautuivat Suomeen, sain vastaanottaa teksiviestejä: ” Siitäs sait, maahanmuuton ja monikulttuurisuuden puolustaja”. Rukoilin välittömästi kaikkien uskontojen jumalia, että terroristi ei olisi maahanmuuttaja, sillä se olisi aiheuttanut arvaamattoman viha-aallon myös Suomessa.
Suomessa on sallittu ja jopa ymmärretty vihapuheita. Helsingin Sanomat julkaisi jokin aika sitten sarjassaan ” Minä rakastan” Jussi Halla-ahon esseen, jossa nykyinen kansanedustaja sanoi olevansa valmis tappamaan, jos hänen lapsensa olisivat uhattuna. Tämäkin merkittävä perussuomalainen manifesti kuitattiin hiljaisuudella.
Olen Euroopan parlamentissa väsyksiin saakka yrittänyt kertoa, että Perussuomalaiset puolueena ei ole äärioikeistolainen, mutta saa energiansa ja inspiraationsa maahanmuuttovastaisuudesta ja islamofobiasta. Näiden energialähteiden tilalle on nyttemin noussut Kreikka ja muut euroopalaiset kriisimaat.
Kuulin juuri radiouutisista, kuinka perussuomalaisten nuorisojärjestö on miettimässä, miten tehostaa turvatoimia. Tulipa mieleen, että siinä varkaat huutavat, että ottakaa varkaat kiinni. Turvatoimien kiristämisen sijasta olisi hienoa, jos perusuomalaiset nuoret julistaisivat eri uskontojen kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta. Puolueen nuorilla olisi mahdollisuus tunkea irtipäässyt vihahenki takaisin pulloon.
Kun minulta on kysytty, missä muussa maassa kuin Suomessa haluaisit asua, olen aina sanonut, että Norjassa. Norja on ihannemaani juuri vahvan kansanliike perinteen ja ihmisten luontosuhteen takia. Kunnioitustani on aina herättänyt myös norjalainen sosialidemokratia, mikä ei ole antautunut maahanmuuttovastaisuudelle. Ilmeisesti juuri siksi terrori-isku kohdistui juuri sosialidemokraattisen työväenliikkeen ytimeen , sen tulevaisuuden johtajiin – nuorisoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top