Verorehellisyys – Euroopan ykkösteema

Talouskriisi ja  viime aikoina  paljastuneet veroskandaalit ovat nyt nostaneet verorehellisyyden eurooppalaiseksi ykkösteemaksi ?Viikonvaihteessa pidetyssä  valtiovarainministerien kokouksessa Dublinissa päästiin asiassa hämmästyttävällä vauhdilla eteenpäin.

Britannian valtiovarainministeri George Osborne totesi kokouksen päätyttyä, että ”Viestimme veronkiertoa yrittäville on, että paikat johon voi piiloutua, käyvät yhä pienemmiksi ja pienemmiksi”

Britannian rooli on tärkeä, sillä maa on monen muun EU: n jäsenmaan kanssa ollut haluton antamaan komissiolle mandaattia toimia esimerkiksi veroparatiiseja koskevissa kysymyksissä. onhan briteille omat veroparatiisinsa Neitsysaarilla ja Caymansaarilla.

Nyt tapahtuu.Luxemburg on avaamassa pankkisalaisuuttaan.Kansalaispaine ravistelee myös Itävaltaa. Ranskan presidentti Hollande on liikkeellä ja Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on kokoamassa kollegoitaan suureen veroparatiiseja käsittelevään seminaariin Helsinkiin.

Kuka kehtaa vielä sanoa , että mikään ei muutu? – Kaikki muuttuu, kun moni tarttuu asiaan ja ohjaa muuttuvasta muuttumaan, totesi aikoinaan runoilija Matti Rossi.

Miksi tämä on tärkeää? Siksi, että verokiertäjät syövät pöydässäsi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top