Rahoitusmarkkinavero uuteen käsittelyyn!

Monien kriisimaiden ydinongelma on korruptio ja veronkierto. Eikä ongelma ole ainoastaan kriisimaissa, vaan yleisesti on tiedetty  että myös monissa Euroopan Unionin jäsenvaltioissa hyysätään veronkiertoa.  Joskus jopa rikollista toimintaa nimitellään kauniisti ”agressiiviseksi verosuunnitteluksi”. Veroparatiisit näivettävät Euroopan sosiaalista mallia ja syövät hyvinvointivaltion  moraalista pohjaa. Veropohja kapenee ja menetetyt verotulot luonnollisesti heijastuvat vähenevissä palveluissa.

Kun Kataisen-Urpilaisen hallitus on nyt osoittanut kykynsä korjata tekemiänsä virheitä,  olisi hallitukselta  fiksua  ottaa myös rahoitusmarkkinavero uuteen harkintaan. Suomi ei tunnetusti lähtenyt marraskuussa mukaan EU:n yhteisen  rahoitusmarkkinaveron valmisteluun  Kokoomuksen vaatimuksesta, vaikka hallituksen enemmistö oli uudistuksen kannalla.Nyt olisi aika harkita asiaa uudelleen ja korjata tehty päätös. Rahoitusmarkkinaveron yksi idea on lisätä avoimuutta rahoitusmarkkkinoilla.

Nyt käynnissä oleva keskustelu veroparatiiseista on kuin herätyskellon pirinä. On aika herätä ja toimia.

Veronkierron ja veroparatiisien mittakaava on valtava. Kypros on avannut monien silmät, ja viikolla tutkivien toimittajien toimesta paljastunut kokonaisuus on pistänyt liikettä keskusteluun veroparatiisesista kaikkialla.  Luxemburg on jo luvannut avata pankkisalaisuuttaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top