Tuomioja on oikeassa

Presidentti Sauli Niinistö ihmettelee aivan oikein suomalaista turvallisuuspoliittista tulivuorenpurkausta mahdollisesta osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan. On perusteltua, että eduskunta saa kaiken mahdollisen tarvittavan tiedon, ja niin varmasti tulee tapahtumaankin. Pitkäaikaisena eduskunnan ulkoasasiainvaliokunnan puheenjohtajana voin sanoa, että eduskunta ja sen ulkoasianvaliokunta saa aina kaiken pyytämänsä tiedon.

Paniikki asian ympärillä johtuu populismin viruksesta, joka näyttää äityvän epidemiaksi.Tietämättämyydelläkin on oma osuutensa, sillä valitettavan harva tietää, että Suomi on aina halunnut tehdä mahdollisimman tiivistä yhteistyötä NATOn kanssa. Toinen keskeinen tavoite on löytää pohjoismaiseen puolustuspoliittiseen yhteistyöhön uusia ideoita. Nyt molempiin on mahdollisuus.

Oppositio on antanut ymmärtää , että kysymyksessä on salaovi NATOn jäsenyyteen. Kannattaa kuunnella ulkoministeri Erkki Tuomiojaa, joka yhdessä presidentti Niinistön kanssa vakuuttaa, että liittoutumattomuus on Suomen NATO suhteen perusta. NATo näyttää olevan suomalaisille vieläkin salarakas, vaikka suhde on vakiintunut ja lapsiakin on, kuten nykyajan parisuhteissa usein on laita. Eläminen yhdessä olisi paljon helpompaa, jos suhteesta olisi puhuttu enemmän ja avoimemmin.

Onhan siitä toki puhuttukin- paljon enemmän ja avoimemmin kuin Ruotsissa ,
mutta jostain kumman syystä sama allergia iskee aina uudelleen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top