Trumpia ei ymmärrä kukaan enää

On ollut aika tuskallista seurata Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin vierailua Britanniaan. Ainahan USA on pyrkinyt vaikuttamaan muiden maiden sisäpolitiikkaan ja on ollut kaatamassa hallituksia ja istuttamassa mieluistaan henkilöitä muiden maiden johtoon. Näin on tapahtunut Etelä-Amerikassa, mutta 2010-luvun Euroopassa se on ennen kuulumatonta.

Ensimmäisellä  vierailullaan Iso-Britanniassa Trump antoi ensitöikseen haastattelun The Sun – lehdelle, jossa hän ilmoitti, ettei UK-USA vapaakauppasopimusta synny, jos pääministeri May jatkaa Brexit -linjallaan. Trumpin avoimen vihamielinen suhtautuminen pääministeri Mayhin on uutta jopa Amerikan ulkopoliittisilla mittareilla.  Kaiken lisäksi Iso-Britannia on yksi  USA:n lähimpiä liittolaisia.

Uudeksi pääministeriksi sopisi hänelle entinen ulkoministeri  Boris Johnsson, joka toimi Brexitiä kannattavan kampanjan maskottina. The Sun -lehden takana toimiva Robert Murdoch omistaa myös amerikkalaisen Fox Newsin, joka avoimesta kannattaa Presidentti Trumpia ja hänen äärioikeistolaisia politiikkaansa.

Eihän Trump aikaisemminkaan ujostellut Brexit linjaansa. Hän kannusti vaalikampanjassaan brittejä eroamaan EU:sta ja on avoimesti tukenut meppi Faragea, Brexitin äänekästä johtajaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top