Nuoret rakentamaan solidaarisempaa Eurooppa

Syksy on optimistisen uuden alun aikaa. Opiskelun aloittaminen, vanhojen ja uusien kavereiden morjestaminen ovat syksyn säveliä. Nuori, jos olet päättänyt pitää vapaavuoden tai  jäänyt ilman opiskelupaikkaa, niin yksi mahdollisuus on  liittyä solidaarisuusjoukkoihin! Saat arvokasta kokemusta viettämällä  muutaman kuukauden vapaaehtoistyössä ympäri Eurooppaa. Väitän, että ne kuukaudet tulevat olemaan sinulle ainutlaatuisia, ja “ansioluettelossasi” merkittäviä, kun haet opiskelupaikkaa tai duunia tulevaisuudessa.

Solidaarisuusjoukot ovat EU:n uusi hanke, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua vapaaehtoistyöhön ympäri Eurooppaa, rakentaa siltoja ja lisätä kulttuurien välistä ymmärrystä. Uusi aloite luotiin yhden EU:n onnistuneimman hankkeen eli Erasmus-opiskelijavaihdon rinnalle.

Suosittu Erasmus-opiskelijavaihto on ollut toiminnassa jo yli 30-vuoden ajan, mutta kaikkia ohjelma ei ole tavoittanut. Uuden hankkeen toivotaan avaavan ovet Eurooppaan kaikille kansainvälisyydestä kiinnostuneille nuorille.

Solidaarisuusjoukkojen kautta nuoret voivat osallistua 2-12 kuukauden kestoiselle vapaaehtoisuusjaksolle ympäri Eurooppaa. Projektit liittyvät esimerkiksi jälleenrakentamistyöhön, turvapaikanhakijoiden tukemiseen, metsien raivaustyöhön tai työskentelyyn vammaisten kanssa. Vapaaehtoiset eivät saa palkkaa, mutta heille korvataan matkakulut ja ylläpito.

Vapaaehtoistyö tarjoaa nuorille mahdollisuuden kehittää kielitaitoaan ja parantaa valmiuksia toimia kansainvälisessä työympäristössä.

Nuorten mahdollisuuksien lisäksi kysymys on EU:n perusarvojen vahvistamisesta. Solidaarisuusjoukkoihin liittyvät nuoret sitoutuvat eurooppalaisten arvojen kuten suvaitsevaisuuden, solidaarisuuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen.

Tulevaisuuttaan miettivän nuoren kannattaa tutustua EU:n tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tuhansien eurooppalaisten nuorten valinnoilla on kauaskantoisia vaikutuksia, siihen millaiseksi tulevaisuuden Eurooppaa rakennetaan.

 

Lisätietoa solidaarisuusjoukoista: https://europa.eu/youth/solidarity_fi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top