Ahtisaari oikeassa

Presidentti Martti Ahtisaari on paheksunut egyptiläisen isoäidin käännytystä epäinhimillisenä.Hän on täysin oikeassa. Lainsäädäntö ei monessa tapauksessa ole ihan  näin kireää ja epäinhimillistä, mutta tulkinnat näyttävät olevan sitäkin kovempia. Tietenkin laisäädännössä on vikaa, jos se mahdollistaa moiset tulkinnat.

Perhekäsitettä olisi aika oikaista. Parastaaikaa on käynnissä tuskallisia oikeustapauksia, joissa nuorekkaat isovanhemmat yrittävät saada lastenlapsiaan huolettaviksi,  mutta turhaan. Lapset sijoitetaan mieluummin  muualle, jos omat vanhemmat ovat kykenemättömiä tai haluttomia huolehtimaan lapsista. Näin vaikka isovanhemmat olisivat jo hoitaneet lapsia.

Eduskunta on  hyväksynyt lausumaan, jossa ehdotetaan perhekäsitteen muuttamiseksi niin, että siihen  sisältyisivät myös isovanhemmat. Se tapahtui jo runsas kaksi vuosikymmentä vuotta sitten ehdotukseni pohjalta yksimielisesti eduskunnassa. Miksimitään ei ole tapahtunut?

Kalle Päätalo on määritellyt perheen ”kattilakunnaksi”. Aina nasevaa. Ilman juridisia koukeroita siihen sisältyvät myös isovanhemmat kuten toivottavasti elävässä elämässäkin pitäisi olla.

Tiistaina alkaa vierallisesti Euroopan parlamentin toiminta.  Kerron viikosta kotisivullani, joten ”pallaillaan” kuten Oulussa sanotaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top