Takki kääntyy niin, että saumat paukkuu

Soinismi jää ilman muuta poliittiseen historiaan, jos ei muuten niin takinkäännösten mestarina. Ensiksi hän aloittaa rankan ”maahanmuuttokriittisen keskustelun”, ja nyt hän on kertonut saksalaiselle lehdistölle, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on oikeansuuntaista. Kertomatta jäi, että hänen johtamansa puolueen listoilla on henkilöitä, joiden sisusuomalaisten vihapuheiden seurauksena maahanmuuttoministeri Astrid Thors on joutunut turvautumaan turvamiehiin.

Takki siis kääntyy Soinilla, niin että saumat paukkuu. Tätä ilmiötä sanotaan kaksilla korteilla pelaamiseksi, tuulenhaistamiseksi tai hienommin opportunismiksi. Tätä taustaa vasten kaikkien ns.vanhojen puolueiden johtajien puheet vaikuttavat selkeiltä, ryhdikkäiltä ja rehelliseltä.
Voin kuvitella, kun valpas media kyselee Soinilta uudestaan maahanmuuttopolitiikasta, niin Soini vastaa, että ”kyllä merimiehen perseen pitää merivettä kestää” tai että me aloitimme maahanmuuttokeskustelun ja nyt se päättyy.

Halla-aho puolestaan on luvannut pistää valtiontalouden kuriin ilman leikkauksia kristämällä maahanmuuttopolitiikkaa.

Vauva on todella kasvanut. Nyt hän on uhmaiässä. Jos Soinilta kysytään naisen oikeudesta päättää ruumiistaan, hän sanoo vastaa vetistellen, kuinka ”rautanaulaa työnnetään sydämeen”. Entä jos nainen joutuu turvautumaan laittomaan aborttiin, niin mihin ja kehen silloin rautanaulaa työnnetään puoskarilla tai Virossa?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top