Suomi mallimaaksi yhteiskuntatakuulla!

Ilmassa on pitkästä aikaa toivon kipinöitä. Eurooppa on saamassa happea, kun suurilla uhrauksilla rakennettu palomuuri näyttää toimivan eikä Kreikan tauti äidy epidemiaksi. Pienikin vakaus ja markkinoiden rauhoittuminen antaa pohjan aivan uudelle kasvua tukevalle politiikalle.

Nuorisotyöttömyyteen on käytävä nyt käsiksi ennennäkemättömällä vimmalla. Niin Suomessa kuin muissakin Euroopan jäsemaissa ja koko EU:n tasolla. Nuorisolle toivo paremmasta on erityisen tärkeä.

Suomi nousee Euroopan mallimaaksi nuorisotyöttömyyden nujertamiseksi, mikäli suunnitteilla oleva nuorten yhteiskuntatakuu toteutuu. Kunnianhimoon onkin syytä, sillä nuorisotyöttömyyden nujertaminen on avain monen ongelman ratkaisemiseksi.
Nuorison työllistymisellä nostetaan työllisyysastetta ja pidennetään työuria, mutta ennenkaikkea vähennetään syrjäytymisen uhkaa.

On jännittävää seurata täältä Euroopan parlamentista, mitä ensi torstaina yhteiskuntatakuun toteuttamista selvittänyt työ-, koulutus- ja elinkeinoasiainneuvosto tulee esittämään. Suomea arvostetaan ja kuunnellaan. Jos pystymme innovoimaan tässä koko Eurooppaa vaivaavassa ongelmassa, niin meitä kuunnellaan entistä enemmän. Tilanne nuorisotyöttömyyden suhteen on erityisen herkkä ja avoin. Kreikassa ja Espanjassa nuorisotyöttömyys on 50 prosenttia, Irlannissa vastaava luku on 30 jne. Lähes kaikissa Euroopan maissa luku on kolmenkymmenen seutuvilla – Suomessa ja Ruotsissakin yli 20.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top