Sitä saa mitä tilaa

Perussuomalaisten vaalilause “Sitä saa mitä tilaa” on osoittautunut todeksi myös sloganin keksijöille itselleen. Perussuomalaisten  puheenjohtaja Timo Soini on siirtänyt puolueensa strategisen ohjelman julkistamista  häneen kohdistuneiden uhkausten takia.

Tiedän itse kuinka pysäyttävää  on saada  vihaa sisältäviä viestejä tai tappouhkauksia. En epäile myöskään  puheenjohtaja  Timo Soinin huolestumista  vihapuheiden  yleistymisestä, mutta sitä saa, mitä tilaa.  Eikö tuon vaalitunnuksenkin alkuperäinen viesti ollut vähintäänkin piilorasistinen?

Myös perussuomalaisten taannoinen maahanmuuttopoliittinen ohjelma sisälsi aineksia, joita perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen piti Suomen perustuslain vastaisina. Siinähän esitettiin maahanmuuttajien pakkosijoittamista eri puolille maata.

Olen ennenkin sanonut, että kunnioitan Timo Soinia siitä, että hän on henkilökohtaisesti irtisanoutunut rasismista ja vihapuheista. Saattaa myös olla, että tulevan historian kirjoitus arvostaa Soinia samasta syystä. Hän kesytti Suomessa rasismin ja ääriryhmien vaikutusvallan perussuomalaisten sisälle eikä virusta ole päästetty epidemiaksi. Soini on irtisanoutunut rasismista, mutta hänen puolueensa ei ole, mikäli tulevassa uudessa puolueen strategisessa ohjelmassa niin ei tapahdu.

On järkyttävää , että Euroopassa juutalaisia ammutaan kaduille niin kuin Pariisissa ja Kööpenhaminassa on taapahtanut. Antisemitismi  on nostanut päätään Euroopassa, mitä tuskin kukaan olisi uskonut tapahtuvan.

Jihadistien riehuminen ympäri maailmaa on onneksi nostanut kansainvälisen yhteisön toimintaan terrorismia vastaan. Ei ole yllätys, mutta äärettömän mielenkiintoinen on se viimeaikainen havainto, että monet  Euroopan vankilat ovat toimineet jo varhaisnuorina syrjäytyneiden toisen polven maahanmuuttajien ” korkeakouluna”. Sitä saa, mitä tilaa tässäkin tapauksessa.

Vankilaolojen korjaaminen on tuskin ylivoimainen tehtävä?

 

 

 

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top