Avoin vai suljettu Suomi?

Huomasin   perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ihmetelleen radion englanninkielisessä haastattelussa, miksi Suomessa on niin vähän maahanmuuttajia, kun Suomi on hyvä maa asua, elää ja opiskella. Hyvä kysymys!  On todellakin tärkeää tehdä Suomesta hyvä maa suomalaisille, mutta  meidän pitää pitää pystyä myös  houkuttelemaan tänne  niin uusia ihmisiä kuin investointejakin.

Suomalaisten Ameríkkaan muuttaneiden motiiveja selvittänyt, kirjailija Antti Tuuri sanoi kerran radiossa, että useat siirtolaiset olivat kirjoittaneet  lähtönsä syyksi “onnen etsintä”. Jos joku nyt Suomeen oleskelulupaa hakiessaan kirjoittaisi  papareihin “onnen etsintä”, niin mokomat onnenonkijat käännytettäisiin välittömästi.

Keskustelua maahanmuutosta käydään nyt monessa Euroopan maassa. Maahanmuuttoon suhtautuminen on myös jo muttanut Euroopan poliittista karttaa radikaalisti. Iso-Britannian kevään 2015 vaaleissa teema on keskeinen. Pääministeri Cameron on ottanut Suomen perussuomalaisten sisarpuolueen UKIP:ia myötäilevän kannan EU:n sisäistä liikkuvuutta kohtaan, vaikka onkin myöntänyt, että työperäinen maahanmuutta muista EU:maista on suuri etu ja kunnianosoitus Iso-Britannialle.

Minusta on positiviista, että suomalainen yhteiskunta on monivärinen, moniuskontoinen ja monikultuurinen. Suomalainen voi olla siis kuka tahansa, joka osallistuu  ja toimii suomalaisen yhteiskunnan hyväksi.

Euroopan parlamanetin demariryhmä järjestää perjantaina 13. päiv maaliskuuta kello 12.30-15 seminaarin teemana  Avoin vai suljettu Euurooppa. Sinne ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Tähtivieraana on parlamenttiryhmän puheenjohtaja Pittella. Myös vaikeista asioista pitää uskaltaa puhua eduskuntavaalien edellä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top