Saksa on hieno maa

On pakko todeta, toisin kuin keihäänheittäjä Seppo Räty, että Saksa on hieno maa.  Maassa käydään menneisyys läpi aina uudestaan ja uudestaan. Melkein joka vuosi ilmestyy natsismia käsittelevä uusi kirja. Terapiaa varten on kehitetty uusi sanakin “Vergangenheitsbewältigung” eli menneisyydenhallinta.

Nyt Saksa johtaa esimerkillään eurooppalaista pakolais-ja maahanmuuttopolitiikkaa. Perustuslakia muutetaan niin, että turvapaikka-anomuksia voidaan nopeuttaa. Rakentamislainsäädäntöä muutetaan, jotta vastaanottokeskuksia ja asuntoja voitaisiin rakentaa nopeammin. Kielikursseja järjestetään myös turvapaikkaa odottaville.

Uudistusten lista on hengästyttävä. Pankkitilin voi avata ilman virallista henkilöllisyystodistusta. Oppisopimuskoulutusta  laajennetaan jne.

Samaan aikaan kun Unkarissa käytetään piikkilankaa ja rakennetaan muuria ja Unkarin sukulaismaassa Suomessa pelotellaan ja pelätään, nähdään Saksassa sekä pakolaiset että parempaa elämää etsivät tulevaisuuden  resurssina.

Saksan isossa linjassa on humanismia, mutta myös tervettä itsekkyyttä. Saksassa ajatellaan, että ikääntyvä Saksa tarvitsee työvoimaa, käsiä ja aivoja.

Saksassa myös kansalaiset ovat tulleet mukaan kotouttamiseen. Myös Suomessa  ovat kansalaiset  mukana sekä kotoutumassa uusiin maahanmuuttajiin sekä auttamassa uusia tulijoita kotoutumaan.

Hyvän esimerkin antoi pääministeri Juha Sipilä. Minua vakuutti erityisesti se, että hän kertoi aikoinaan yrittäjänä työllistäneensä  Saddamin hirmuvaltaa paenneita irakilaisia.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top