Risuja enemmän kuin ruusuja

Olen saanut satoja ja taas satoja teksti-ja sähköpostiviestejä ympäri maata. En muista koskaan aikaisemmin tapahtuneen niin. Ihmiset haluavat viestiä avoimesti, miksi he tällä kertaa joko jättivät äänestämättä tai äänestivät muita kuin sosialidemokraatteja .

Erityisen pulmalliseksi tulevan politiikan hahmottamisen tekee se, että osa ns. työläisäänestäjistämme siirtyi Timo Soinin puolueeseen ja toimihenkilöäänestäjät Kokoomukseen.Mahdoton yhtälö ratkaistavaksi?

Viestien tulva on ollut niin valtava, että niiden sulatteleminen vie aikaa. Risut ovat olleet päällimmäisenä:veropolitiikan virheet,eläkeläisten unohtaminen, vaalikamppailun ylilyönnit jne.

Kokoomus rakensi vaalivoittonsa myös valheelle luvaten esimerkiksi hoitohenkilökunnalle palkankorotukset. No,aionpa tehdä uudella vaalikaudella joko torstain kyselytunnilla ”benit” ja hiillostaa kuin Ben Z. viime vaalikauden Liisa Hyssälää, että milloin hallitus korottaa sairaanhoitajien palkkoja.

Olen saanut myös ruusuja, onnitteluja ja kannustavia viestejä läpimenon johdosta. Hauskin onnittelu tuli runomuodossa:” Liisa ei tarvitse enää onnia, kun koossa on viisitonnnia”. Vastasin , että ”Kyllä vielä tarvin onnia, kun vaalilaskut ovat kakskyttuhatta tonnia”.

Antti Kalliomäki pyysi minua mukaan selvitysryhmään, jossa on tarkoitus käydä läpi vaalitappion syyt. Saatu kansalaispalaute antaa oikeasti hyvän pohjan tulevalle pohdiskelulle.
Tämäkin foorumi on vapaa.Kommentoikaa,kirjoittakaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top