Lämpimät kiitokset omille äänestäjille

Lämpimät kiitokset luottamuksesta kaikille 5000 äänestäjälleni ja kaikkien aikojen parhaimmalle tukiryhmälleni. Oli hienoa tulla valituksi 8. kerran Suomen eduskunnan jäseneksi. Lisää virtaa ja visioita uudelle vaalikaudelle sain sadoista keskusteluista Oulun läänin alueella. Evästyksistä voisi kasata seuraavan hallituksen ohjelman, mutta näyttää siltä, että porvarihallitusta pukkaa…

Voittajilla on edessään vaalilupausten lunastamisen aika.

Sdp hävisi vaalit Oulun vaalipiirissä ja koko Suomessa. On rehellisen ja tiukan arvion paikka. Virallinen selitys, että ”viesti ei mennyt perille” ei riitä. Miksi se ei mennyt perille, vaikka vaalikampanjan ympärillä pyöri enemmän viestinnän ammattilaisia kuin Sdp:n historiassa yhteensä? Ehkä juuri siksi. Oliko viestissä vika? Mielestäni ei, mutta ehkä ihmiset näkivät läpi viestin jotain sellaista pimeää, minkä sak:n hyllytetty vaalimainos paljasti?

Ainakin täällä vaalikamppailun ruohonjuuressa välillä tuntui, että juuri puoluetoimiston ”viuluviikarit” itse hämärtivät viestin perillemenoa kummallisella, vanhanaikaisella räksytyksellä. Viuluviikareilla tarkoitan porukkaa, jotka vinguttivat vanhoja kappaleita kuten Keskusta menee ”oikealle”, Kokoomus menee ”oikealle”. Hohhoijaa. Energiaa meni toisten sättimiseen enemmän kuin oman viestin kirkastamiseen.

Eräässä Eeva Kilven runossa ennustetaan, että tulee aika ”jolloin hangetkin kukkivat ruusuja”. Nyt se aika ei ollut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top