Olemme olleet oikeassa-valitettavasti!

Uusimpien ennusteiden mukaa Suomen talous heikkenee ja lama pitkittyy. Työttömyys saattaa kasvaa yli 100 000 hengellä.  Hallitus on väittänyt, että Suomen budjetti on eräs Euroopan elvyttävimmistä. Näin ei todellakaan ole.  Se vähäinenkin elvytys aloitettiin liian myöhään. Moni ”kurki ehti kuolla, ennenkuin suo tuli sulaksi” eli monet terveet yrityksen ovat ehtineet jo kaatua.

Tänään aamulehdessä Tampereen yliopiston taloustieteen professorit Jukka Pirttilä ja Jari Vainiomäki arvostelelevat rankasti hallituksen politiikkaa. He päättävät artikkelinsa,. että ”sellainen ajattelu, että mitään ei voida tehdä, koska lama aiheutuu Suomen ulkopuolisista tekijöistä, on virheellinen.”

Professorit arvostelevat kuten demaritkin sitä,että elvytys on ollut lähes kokonaan pysyviä veronalennuksia. Niistäkin suurin osa päätettiin jo kauan ennenkuin tilanteen todellinen laita paljastui.

Olemme arvostelleet koko ajan ,että veronalennukset ovat tehoton tapa elvyttää. Veronalennukset pistetään ”sukanvarteen” eli säästetään, kun tulevaisuus näyttää epävarmalta.

Demarien  arvio taloustilanteesta on ollut viime kesästä lähtien kristallinkirkas. Olemme esittäneet myös vaihtoehtoja.

Julkisuus on kuitenkin nyt, niin se on aina ollut, hallituksen julkisuutta, mutta oikeassa valitettavasti olemme olleet. Tämä tiedoksi rakkaille puoluetovereille, joiden mielestä oppositiopolitiikkamme on ollut hampaatonta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top