Missä EU – siellä haetaan ratkaisuja!

Muinoin sanottiin: mitä ylioppilaat tänään, sitä kansa huomenna.Nyt voisi sanoa, että mitä kansalaisliikkeet tänään, sitä maailman mahtavat huomenna.

Mellakoinnit, kyynelkaasut ja pönöttävät  pääministerien perhekuvat täyttävät tv-ruudut  huipppukokousten aikana, mutta kulissien takana vaikuttavat myös erilaiset kansalaisliikkeet.Ne  ovat pystyneet muuttamaan maailmaa ja ajattelua merkittävästi. Erilaisten sosiaalifoorumien yms. vaikutus maailmanpolitiikan esityslistaan on häkellyttävä.  Esimerkiksi  maailman 20 suurimman talousmahdin kokous Lontoossa päätyi tuloksiin, joita muutama vuosi sitten kaduilla vaadittiin, mutta joiden toteutumiseen oikeastaan harva jaksoi uskoa.

Köyhyyden poistaminen on vihdoin nostettu korkealle maailmanpolitiikan esityslistalle, protektionismi torjuttu, veroparatiisit pannaan kuriin, kansainvälisille luottolaitoksille- ennen muuta IMF:lle annataan lisää rahaa pelastamaan vararikon partaalla olevia valtioita, pankkien valvontaa lisätään jne. 

Kaiken kaikkiaan: globaaliongelmiin etsitään globaalilääkkeitä. Politiikka on palaamassa politiikkaan. Euroopan Unionikin puhuu yhdellä äänellä ja on yhä vaikutusvaltaisempi globaali toimija. Missä EU-siellä etsitään ratkaisuja.

 Kun Yhdysvaltojen uusi presidentti Barack Obama lähestyy Eurooppaa” kuuntelemalla eikä luennoimalla”, on pöytä katettu paremmalle politiikalle.

Ja tervetuloa Suomeen Venäjän presidentti Medvedev.Valitettavasti en pääse häntä kuuntelemaan, kun tismalleen samaan kellonaikaan on Masudin iltakoulu Vantaalla. Masud on maahanmuuttaja ja aktiividemari, joka järjestää keskustelitilaisuuksia Tikkurilassa.

 Synkässä maailmassa on sittenkin monta valonpilkahdusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top