Iloista Vappua-eteenpäin EU!

Jäsenyys Euroopan unionissa on Suomelle erittäin tärkeä asia.Se on  huomattavasti tärkeämpi kuin vielä  jäsenyysneuvottelujen aikana kuvittelimme.

Mikä on tärkeintä EU:ssa? Ilman muuta rauha, vaikka sitä sanaa ei mainita yhtään kertaa valtioneuvoston eduskunnalle antamassa EU-selonteossa. Havainnon teki tulevaisuusvaliokunnassa kuultavana ollut tohtori  Aufferman Turun kauppakorkeakoulusta.No, ymmärrettävää, rauha on tänään itsestäänselvyys.Vai onko?

Mikä on tänään tärkein asia Euroopan unionissa? Vastaukseni on : sisämarkkinoiden toimivuus ja yhteisöllisyys. Niin totta kuin se on, tuntuu mahdottomalta ajatella kantaa vappumarssilla julistetta ” Sisämarkkinoiden toimivuuden ja yhteisömenetelän puolesta”.Huhuh.Tylsää, mutta tärkeää  Euroopan idean: rauhan,hyvinvoinnin, työllisyyden kannalta.

Norja maksaa enemmän kuin Suomi päästäkseen EU:n sisämarkkinoille. Se siitä nettomaksamisesta.Jos Suomi olisi tullimuurien takana, niin eipä ainakaan minun mielikivitukseni riitä kuvittelemaan , miten Suomen olisi käynyt.Yhteisömenetelmä taas takaa reilut pelisäännöt , jotta isot maata eivät pääse hillumaan pienempien kustannuksella.

Hyvää Vappua! Itse aion  kantaa vappuna mielessäni banderollia: ” Sisämarkkinoiden toimivuuden ja yhteisömetelmän puolesta-Eteenpäin EU”. Ääneen tietenkin sanon, että ”Ihmisten Eurooppa-työtä Suomen puolesta”.Sama asiahan se loppujen lopuksi on.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top