Monimutkaista, mutta totta

Eduskunnassa on  tällä viikolla useita mielenkiintoisia tapahtumia. Keskiviikkona presidentti ja nobelisti Martti Ahtisaari pitää eduskunnassa puheen, jonka sisältöä odottelen mielenkiinnolla. Tosin itse tapahtumanakin se kannattaa noteerata, sillä parisen vuotta sitten oli puhemiesneuvostossa kuumaa keskutelua sitä, voiko ylipäätään kukaan muu kuin kansanedustaja tai ministeri puhua eduskunnan suuressa salissa.

Itse ajoin voimakkaasti ajatusta, että kaikkein merkittävimmät puhujat  kuten esimerkiksi YK:n pääsihteeri voisivat puhua myös eduskunnassa kansanedustajien edessä, mutta vielä parisen vuotta sitten esitys oli liian ”radikaali”.

Tänään tuskin kukaan hämmästelee asiaa. Minä puolestani nyt hämmästelen Johanna Korhosen asettumista Keskustan eurovaaliehdokkaaksi. Että kaikista maailman puolueista Johanna valitsi Keskustan… siinä riittää ihmettelemistä. Totta on tietenkin, että Korhonen ei olisi tullut valituksi Lapin Kansan päätoimittajaksi, jos hän olisi ollut joku muu kuin keskustalainen. Hänethän erotettiin sen takia, että Johanna elää rekisteröidyssä parisuhteessa naisen kanssa, joka olisi puolestaan mahdoton asia, jos Keskusta olisi laista saanut yksin päättää. Huh, monimutkaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top