Mistä tunnet sä vaalien lähestyvän?

Vaalien lähestymisen huomaa ainakin siitä, että keskustalainen ympäristöministeri  Paula Lehtomäki puhuu Kollajan  rakentamisesta ,ja Kokoomus vaatii maahanmuuttopolitiikan tiukentamista.  Kokoomus  yrittää  soitella perussuomalaisten sielun kieliä , ja keskusta vetoaa peruskannattajiinsa vanhoilla vaaliteemoilla.

Kylätiellä on muuten hiljasta, niin hiljaista. Olen kiitollinen siitä, että eräs fiksu henkilö kysyi viime sunnuntaina vaalitilaisuudessa, että mikä  se on  se meppi. Meppi on suomalainen lyhenne kirjainyhdistelmästä MEP  (Member of the European Parliament) .Rohkea kysyjä palautti mieleeni  tosiasian, että  Eurooppa-asioista puhutaan kansalaisille vierain käsittein ja termein. Kaikkein pahinta on, että  sisällöt ovat näissä vaaleissa olleet poikkeuksellisen toisarvoisia  ns. julkkiksista käytyihin keskusteluihin verrattuna.

EU-vaaleista on tehty myös järkyttävän epäpoliittiset. Tässä olemme mekin epäonnistuneet.Kun sanoin Satakunnassa Kankaanpäässä pidetyssä EU-vaalitilaisuudesta, että Euroopassa on noin 27 miljoonaa työtöntä ja työttömyys kasvaa Suomessakin, sain vastaani   Ville Itälän (kok) ja Kauko Juhantalon (kesk.) löysää puhetta , että yhteistyössähän tässä ollaan oltu! Ei muuten ole oltu! Viimeiset viisi vuotta Euroopassa on ollut oikeistoenemmistö komissiossa, ministerineuvostossa , eurooparlamentissa ja valtaosassa jäsenmaita kuten Suomessa.

”Epäpoliittisuuden” harhasta kertoo myös pääministeri Matti Vanhasen reaktio  Poul Nyrup Rasmussenille.  Kun  Euroopan demaripuolueen PES:n puheenjohtaja moitti suomalaista talouspolitiikkaa konservatiiviseksi ja työttömyyden kasvun hyväksyväksi,Vanhanen teilasi kritiikin  ”Sdp:n tilaustyöksi.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top