Barroso vaihtoon!

Mistä pitäisi puhua Suomessakin vielä ennen europarlamentin vaaleja? Tietenkin komission kokoonpanosta ja uuden komission puheenjohtajasta.

Miksi? Siksi että komissio on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista instituutioista. Se on EU:n ”hallitus”, jonka ”pääministeri” on ollut viimeiset viisi vuotta Jose Manuel Barroso. Suomessa on syytä kysyä: miksi niin monet  johtavat suomalaispoliitikot pääministeri Matti Vanhasta myöten ovat antaneet varauksettoman tukensa nykyiselle puheenjohtajalle Jose Manuel Barrosolle, kovalle oikeistopoliitikolle? 

Barroso on varmasti mukava mies. Olen itsekin tavannut hänet Pori Jazzeissa, mutta onko Barroso ja hänen komissionsa onnistunut politiikassaan? Ei todellakaan, sillä Euroopassa on tänään yli 20 miljoonaa ihmistä työttömänä ja monet kansantaloudet velkaantuvat hurjaa vauhtia. Elvytyksessä on hidasteltu ja tulokset ovat vaatimattomia.

Komission tarvitsee uuden ehdottomasti uuden puheenjohtajan. Vain vetämällä johtopäätökset EU:n harjoittamasta politiikasta ja tarjoamalla muutosta ja vaihtoehdon myös henkilögalleriaan, voidaan nostaa kiinnostusta eurooppapolitiikkaan. Politiikan ja vaihtoehtojen on palattava politiikkaan! Vaalien tuloksen pitää vaikuttaa myös valintoihin. Muuten puheet EU:n demokratiavajeesta saavat lisävahvistusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top