Mannerlaatat liikkuvat

Euroviisut valtaavat suomalaisten mielet, mutta myös politiikan mannerlaatat liikkuvat Euroopassa. Ranska sai oikeistolaisen presidentin. Demaripääministeri Tony Blair ilmoittaa erostaan ensi viikolla .EU:n ja Venäjän suhteet huononevat silmissä.Skotlannissa työväenpuolue menetti 50 vuotta kestäneen valta-aseman.Ja Suomessa ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuus siirtyi viime perjantaina 75 vuoden jälkeen sosialidemokraateilta kokoomukselle. Enemmän siis menetyksiä kuin saavutuksia.

Vaarallisinta on Venäjän pullistelu Virolle. Ilmeisesti Putinin tupailtakäyttöön tarkoitettu patsaskiista on rauhoittumassa, mutta lisää on tulossa. Venäjä hakee EU:sta heikkoa lenkkiä.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että EU:n omien ongelmien ja Venäjän lähestyvien presidentin vaalien takia EU:n yhteinenVenäjä politiikka on vaikeaa, jopa mahdotonta parin seuraavan vuoden aikana. Olisiko nyt aika EU-maiden antaa tilaa kahdenvälisten suhteiden kehittämiselle tai Pohjoisen ulottuvuuden kaltaisille pragmaattisille lähestymistavoille?? Moskovan ja Brysselin byrokraatit saisivat hetkisen levätä ja kerätä voimia.

Viime torstain kyselytunnilla Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annikka Lapintie piikitteli Ben Zyskowiczia Putinin Nashi-nuorisojärjestön touhuista. Kokoomushan on solminut näyttävästi suhteita Putinin puolueeseen , joten voitaneen sen nuorisojärjestöäkin voidaan pitää Kokoomuksen veljesjärjestönä.

Lapintien naljailu oli kaukaa haettua, mutta oikeutettua. Niin kauan kuin muistan Ben on eduskunnan kyselytunnilla syyttänyt vasemmistoliittolaisia kommunismin hirveistä rikoksista. Nyt on vassareiden aika vaatia Kokoomusta tilille veljesjärjestönsä teoista :virolaisten diplomaattien häirinnästä ja ”väärien ” kirjojen polttamisesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top