Mokia 1.

Olen usein siteerannut Ruotsin entisen valtiovarainministerin Kjell-Olof Feldtin viisautta: ” On tärkeää voittaa vaalit, mutta vielä tärkeämpää on ,miten ne voitetaan”.

Kokoomusta- ja hallitusta- hiillostetaan eduskunnassa nyt toista päivää lupauksella nostaa hoitohenkilökunnan palkkoja.Vaalilupaus on osoittautumassa suureksi puhallukseksi, sillä budjetissa ei ole varattu rahaa hankkeeseen. Nyt on vaarana, että Kokoomus siirtää hankkeen työmarkkinajärjestöjen niskoille.

Muutenkaan ei porvarihallituksen alkutaival ole lähtenyt liikkeelle kovin fiksusti.Digiministeri Suvi Linden aiheutti päänsärkyä YLE:lle sanomalla, että lupamaksuista luovutaan ja rahoitus siirretään valtion budjettiin. Voi vain kuvitella, kuinka moni jättää maksunsa maksamatta, ja YLEn rahoituskriisi vain syvenee. Tulevaa rahoitusta selvittämään tullaan asettamaan parlamentaarinen työryhmä, mutta ministeri ilmoitti kantansa jo etukäteen.

Kummallista oli sekin, että malttamaton ulkoministeri Ilkka Kanerva lupasi lisärahaa puolustusministeriölle, vaikka juuri ulkoministeriön paineet lisärahan saantiin ovat jättimäiset.

Enkä tykännyt myöskään eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön puheenvuorosta tänään , jossa hän -tulevanakin presidenttiehdokkaana- sitoutui pitämään kiinni presidentin valtaoikeuksista- eduskunnan kustannuksella. Kyllä puhemiehen pitää puolustaa eduskuntaa.

Onko puhemiehemme avannut presidentin vaalitaistelun? Hohhoijaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top