Joulun tähti näyttää suunnan

Joulun kertomus on lupaus, kirjoittaa Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola joulukirjeessään. Lupaus vapautua syyllisyydestä ja kohtuuttomista vaatimuksista.

Joulussa on muutakin hienoa kuten tähti. Tähti näyttää tien. Sitä kannattaa seurata, jos haluaa perille. Välillä voi kaatua ja kompuroida, jopa eksyäkin, mutta tähti on suunnannäyttäjänä pettämätön.

Jouluna on hyvä katsoa tähtiä, periaatteita ja arvoja. Suomi on kaikkine puutteineenkin yksi maailman parhaita maita asua ja elää mitattiinpa elämäämme aineellisilla tai ei-aineellisilla arvoilla.Ihmiset elävät terveempiä ja elävät pitempään kuin koskaan aikaisemmin. Terveellisestä Pisa- kohusta huolimatta lapset ja nuoret saavat hyvän koulutuksen.Monet asiat ovat hyvin.

Yksi äärettömän julma piirre suomalaisessa kulttuurissa kuitenkin on: lasten pahoinpitely ja heitteille jättäminen. Siitä on ikäviä esimerkkejä ihan viime viikoiltakin. On köyhiä kehitysmaita, joissa ei edes tunneta ilmiötä nimeltä lasten pahoinpitely, mutta Suomessa aivan liian moni lapsi joutuu kaltoin kohdelluksi.

Irtisanomisten julmuus, työttömyys köyhyys ja suorituspaineet kiristävät perheiden pinnaa. Hermot kiristyvät liiasta viinanjuonnista ja paineet purkautuvat väkivaltaan myös tänä jouluna.

Joulukertomus on lupaus.Se saa meidät kestämään keskeneräisyytemme, jatkaa Irja Askola. Väkivatainen yhteiskunta on keskeneräinen. Se ei ole hyvinvointiyhteiskunta. Sitä yksinkertaisesti ei saa hyväksyä.

Joulun kertomus on onneksi armollinen. Tähti myös näyttää suunnan, jos ehdit ja jaksat katsoa ja seurata.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top