Hautala on oikeassa-Lipponen voisi ärähtää

Kyllä minäkin niin mieleni pahoitin, kun Suomen hallitus yrittää estää EU:n komission ehdottamaa Itämeren lohen kalastusmäärien rajoittamista. Olen samaa mieltä ministeri Heidi Hautalan kanssa, että on  ennenkuulumatonta, jos Suomi olisi kaatamassa Itämeren ekologiaa , Lapin matkailua ja virkistyskalastusta puolustavaa politiikkaa. Nyt pitäisi myös SDP:n presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen ärähtää, sillä Lipposen hallitusten aikana toimittiin niin, että luonnonvaraisen lohen nousu turvattiin Perämeren jokiin.

 Viime vuosina  lohen nousu on ollut kehnonlaista ylikalastuksen ja Itämeren hyljekannan kasvun johdosta. Asialla on jälleen tietenkin maa-ja metsätalousministeriö, joka ajattelee enemmän   ammattikalastajia ja heidän lyhytaikaista etua kuin sitä moninkertaista taloudellista hyötyä, mitä lohen nousu tuo Lapin matkailuelinkeinolle. Kala on väärässä ministeriössä.  Sen pitäisi olla siellä, missä vesikin eli ympäristöministeriössä.

On Lipposen perinnön tuhlaamista, kun asia ei kummemmin kiinnostanut demariministereitä.  Eduskunnan suuren valiokunnan lausunnossa korostetaan komission tahtotilaa lohikantojen suojelusta, mutta kansanedustuslaitoksen liian pyöreästä, joskin positiivisesta  sävystä tuskin on apua, kun neuvottelupöydissä Suomi vastustaa komission ehdottamia kalastuskiintiöitä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top