Halla-aho on väärässä

Perussuomalaiset ovat muuttaneet periaatteitaan ja linjaansa selkeästi. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan puolue on nyt kansallismielinen puolue, joka “puolustaa omaa kansaa ja hakee yhteistyötä Euroopan oikeistopopulististen kanssa.”

Jos sanoja kuorii kuin sipulia, niin toden totta: Ranskan Marine Le Pen puhuu ihan samaa – paitsi että Suomen tilalla on Ranska.

Uusi puheenjohtaja tekee massiivisen virheen: Suomen kansaa ei voi puolustaa yksin eikä varmasti Euroopan oikeistopopulistien kanssa. Miten ilmastonmuutosta tai kansainvälistä rikollisuutta voi yksi maa torjua, vaikka tekisi kuinka tiivistä yhteistyötä pikkuruisten äärioikeiston ja populistipuolueiden kanssa?

Halla-aho yrittää luoda muualta Euroopasta tuttua asetelmaa: “Me isänmaan ystävät, nuo globalistit.” Älkäämme “me muut” menkö tuohon lankaan. Kansallinen identiteetti on meille kaikille tärkeä, mutta isänmaanrakkaus ja nationalismi ovat kaksi eri asiaa.

Halla-aho on väärässä myös siinä, että kansantalous on nollasummapeliä. Sillä hän ilmeisesti haluaa viestittää, että jokainen euro maahanmuuttajalle on euro pois omilta köyhiltä. Ei ole.

Euroopan muiden oikeistopopulistisen tavoin Halla-aho näkee kaikki ongelmat maahanmuuton aiheuttamina. Siinä hän on väärässä, mutta oikeassa siinä, että ongelmista pitää avoimesti puhua ja niistä on puhuttu.

Eivät psykiatritkaan enää selitä kaikkien potilaan ongelmien johtuvan lapsuudesta eikä maahanmuutto ole mikään kaikkien ongelmien äiti muuten kuin populistien propagandassa.

Jokunen viikko sitten kirjoitin, että Timo Soinin historialliseksi saavutukseksi saattaa jäädä rasismin patoaminen Suomessa. Olin tosi väärässä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top