Haavisto on kansainvälisempi

Sunnuntaina valitaan Suomelle uusi presidentti. Minulle on valinta helppo: Pekka Haavisto, sillä hän on kansainvälisempi ja lähempänä omia arvojani kuin Sauli Niinistö.  

Olimme myös ministereinä samassa hallituksesssa ja mieleeni on jäänyt Pekka Haaviston taitavuus puolustaa Suomen metsäpolitiikkaa asiattomia hyökkäyksiä vastaan. Kun kiista oli kuumimmillaan ja saksalainen kuluttaja raivoissaan,  Pekka otti ja lähti ympäristöministerinä Saksaan kertomaan, mitä Suomen metsissä todella tapahtuu. Uskottavana vihreänä ympäristöministerinä saksalainen media rauhoittui ja ”metsärauha” saatiin aikaan. Ilman tätä Suomi olisi menettänyt satoja työpaikkoja niin sahoilla kuin metsäteollisuudesssakin.

Sauli Niinistön taas muistan taitavanana ja ärhäkkäänä valtiovarainministerinä, joka oli intohimoisesti leikkaamassa  erityisesti ulkoministeriön resursseja ja lakkauttamassa suurlähetystöjä. Kerran hän tiukkasi, että lukeeko kukaan niitä ulkoministeriön papareita. Ministeri Kalevi Hemilä ja minä ilmoittauduimme muistioiden suurkuluttajiksi.  En kiistä, etteikö Sauli niinistö olisi kansainvälinen. Hän varmasti on kuin kala vedessä Frankfurtissa ja Luxemburgissa, mutta globaali näkemys häneltä puuttuu. Siksi Haavisto on mielestäni kansainvälisempi, vaikka kokenut kolumnisti Jarmo Virmavirta toisin väittää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top