Digisivistys kunniaan

Nyt kun kenties pahin demagogia Oulun ja Helsingin hirveiden raiskausrikosten ympärillä on  hieman  laantumassa, on aika siirtyä  pääasiaan: miten vastaavanlaiset rikokset voidaan  ehkäistä.

Nostan yhden asian esille, vaikka tiedän saavani ne piirit ja trollit kimppuuni, joilla on vain yksi ratkaisu: rajat kiinni. Kaikilla tasoilla tarvitaan kiireesti- digitaalista sivistystä. On käynyt jo nyt ilmi, etteivät  pahantekijät piileksi  enää pimeissä puistoissa ja porttikongeissa, vaan netissä.

Ensinnäkin somealustoilla on oltava helppoja ja luotettavia kanavia raportoida häirinnästä ja poliisilla tulee olla paremmat resurssit tutkia netissä tapahtuvaa häirintää ja hyväksikäyttöä. Tämä pätee myös kansainvälisiin pedofiilirinkeihin.

Jotta rikosten ehkäisyä voitaisiin tehostaa , olisi hyvä tietään nykyistä enemmän Oulun ja Helsingin rikoksentekijöiden motiiveista. Ovatko he tietämättömiä, pedofiileja tai onko heillä mielipiteitä ja uskomuksia naisista ja tytöistä, joilla he oikeuttavat tekonsa. UK:n hallitus on pyytänyt vastaavanlaista selvitystä Britanniaa ravisuttaneiden lasten hyväksikäyttäjien ringeistä.

Raiskauksien ja hyväksikäytön ilmituominen tulee olla mahdollisimman helppoa, uhreja ei saa syyllistää, vaan rohkaista. Lasten ja nuorten  suojeleminen on mielestäni kaikkein tärkein asia. Rangaistuksia voidaan toki koventaa, mutta miten ennalta ehkäistään lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rikoksia. Vanhempien, opettajien ja nuorten on pystyttävä puhumaan nuorille ja auttaa heitä toimimaan netissä. Tarvitaan siis digitaalista lukutaitoa ja sivistystä.

SDP on aina tukenut humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa. Ratkaisu seksuaalirikoksiin ei ole rajojen sulkeminen tai yhden väestöryhmän leimaaminen. Suomi tarvitsee maahanmuuttoa ja monikulttuurisuus ja minimuotoisuus ovat positiivisia asioita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top