100 päivää EU-vaaleihin

Seuraaviin EU-vaaleihin on 100 päivää jäljellä. Vaalipäivänä 26.5. suomalaiset valitsevat 14 meppiä Euroopan parlamenttiin.

Edellisten vaalien äänestysaktiivisuus on liikkunut vajaassa 40 %:ssa. Tähän on varmasti monta eri syytä, mutta ehkäpä yksi syy on se, etteivät ihmiset kunnolla tiedä mikä Euroopan parlamentti on ja miten se toimii. Jos äänestysprosentti vielä laskee, populistit saavat vettä myllyynsä: EU ei edusta enää Euroopan kansalaisia.

Viime marraskuussa YLE:n toimittaja Janne Toivonen kävi Strasbourgissa Euroopan parlamentin täysistunnossa seuraamassa työviikkoani. Hän haastatteli myös muita meppejä sekä parlamentin työntekijöitä selvittääkseen: mikä on Euroopan parlamentti ja minkälaisista asioista siellä päätetään?

Lopputuloksena on laaja-alainen ja syvällinen artikkeli parlamentista ja EU:sta – koko ihmeellisen järjestelmän kiemuroista, koukeroista, saavutuksista ja puutteista – ja niistä ihmisistä, jotka puhaltavat elämää eurooppalaiseen yhteistyöhön. Artikkelin voi lukea tai kuunnella osoitteessa: https://yle.fi/uutiset/3-10642654

Lisätietoa EU-vaaleista löytyy osoitteesta: www.eurovaalit.eu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top