Missä valta ja raha, siellä Keskusta

Aamu alkoi 3 T- ratikassa, jossa viereeni istuutunut mukavan oloinen
rouva piti minulle poliittisen tilannekatsauksen. Hän kertoi olevansa kotoisin Ranualta , mutta asuneensa jo viisikymmentä vuotta Töölössä. Rouvan mielestä oli hieno asia, että Paavo Väyrynen tuli hallitukseen ,sillä hänessä on ”miestä sanomaan Astrid Thorsille, että rajoja ei saa aukaista”.Oli pakko puolustaa Astrid Thorsia.

Jassoo, ajattelin- taisi rouva osua asian ytimeen. Väyrynen on valittu tyynnyttelemään Keskustan vanhoillista ja EU-vastaista kenttää. Tosi ovelaa.Sitä kuuluisaa ”kaksoistrategiaa”,jossa kaupungeissa kannatetaan viinejä maitokauppaan ja maalla vastustetaan keskioluttakin.

Kokoomus sai ulko-ja turvallisuuspoliittisen värisuoran, mutta Keskusta otti sisäpolitiikan voimakeskukset suvereenisti. Missä valta ja raha, siellä Keskusta. Betonoiko Keskusta hallitusohjelmalla itselleen vallan for ever, jää nähtäväksi. Ohjelmassa on myös erittäin vahva panostus maatalouteen.

Ihan helppoa ei tule olemaan pääministeri Matti Vanhasellakaan, kun työkaverina on Paavo Väyrynen ja kotona Merikukka

Ensi viikolla alkaa valiokuntatyö. Minulla on mielenkiintoinen kausi edessä . Olen ulkoasianvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä Suomen Pankin pankkivaltuutettu. Pankkivaltuutettuna pääsen tutustumaan Esko Ahon johtamaan SITRAan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top