”Hävisimme vaalit.Voitimme politiikan”

Ruotsin sosialidemokraattien analyysi omasta vaalitappiostaan tiivistyi kahteen lauseeseen: ”Hävisimme vaalit, mutta voitimme politiikan”. Sillä naapurimaan demarit tarkoittivat sitä tosiasiaa, että Ruotsissa porvarit voittivat tulemalla demarien kylkeen. Näin tapahtui myös Suomessa.

Myös hallitusohjelmassa näkyy ”kylkeen liimautuminen”. Mukavaa, että politiikka kelpaa.Vasta politiikan arki näyttää kuitenkin, mitä hallitusohjelma merkitsee kansalaisten arjessa.

Otetaanpa esmerkiksi vaalien alla kovasti puhuttu eläkeläisten asema. Ohjelmassa luvataan kansaneläkkeisiin 20 euron korotus. Samassa ohjelmassa on kuitenkin vihreä pukinsorkka: sähköveron huikea korotus. Siinä meni kansaneläkkeen korotus kerralla, mikä eläkeläisille tiedoksi saatettakoon.

Kirjoitin Vanhasen-Kataisen hallitus. Ainakin ministerilistasta päätellen se on Kataisen-Vanhasen hallitus. Kokoomus otti kuin otti parhaat ministeripestit. Voi olla , että tällä vaalikaudella Kokoomuksesta tulee porvarillisen Suomen johtava puolue.

Kyllä Kekkonen kääntyy haudassaan nähdessään ministerilistan: nyt Kokoomuksella on ulko- ja turvallispolitiikan värisuora- kaikki postit presidenttiä lukuunottamatta tasavallan presidenttiä. Ulkoministeri on Kanerva (kok) puolustusministeri Häkämies (kok) ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok)

Kokoomus vastusti aikoinaan vimmatusti valtiosihteerien perustamista. Nyt ne näyttäävät kelpaavan. Ministereitäkin tulee ennätysmäärä! Se on sitä politiikkaa. Sitä ihtiään.

Tarja Cronberg minua säälittää. Hänestä tuli työministeri, jonka tehtäväksi tulee- työministeriön lakkauttaminen! Mahtaa olla vaikeaa uudistaa työvoimapolitiikkaa hallinollisen hyrskynmyrskyn keskellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top