Kanervalta paljastava lausunto

”Minua kiinnostaa politiikka.Kaavat eivät ole koskaan olleet kiinnostukseni kohde”, sanoi kansanedustaja Ilkka Kanerva Helsingin Sanomissa ja ilmoitti jääväävänsä itsensä tulevaisuudessa kaikista kaava-asioista toimiessaan  puheenjohtajana Varsinais-Suomen maakuntahallituksessa.

Kanervan tunnustus ja lupaus liittyy Nova Groupin ja Kanervan 60-vuotispäivien laskuista liittyvään epäilyyn lahjuksen vastaanottamisesta.Poliisi selvittää parasta aikaa, yrittikö Nova vaikuttaa Varsinais-Suomen kaavapäätöksiin Kanervan kautta.

 Kaikki tietävät, että Kanerva on kiinnostunut politiikasta, mutta jymyuutinen on  se, että hän ei ole kiinnostunut kaavoituksesta.Miksi ihmeessä hän on sitten maakuntahallituksen puheenjohtaja, kun maakuntahallituksen ehdottomasti tärkein tehtävä on laatia maakuntakaava ja maakuntaohjelma?

Kaavoitus on mitä kovinta ja vaikuttavinta politiikkaa.Ja kaavoitus on kaiken lisäksi siitä harvinainen politikan lohko, jossa maakunien ja kunnan oma vaikutusvalta on suurempi kuin juuri millään muulla politiikan sektorilla. Ja Nova Group on ollut kiinnostunut politiikasta ja politikoista  juuri siitä syystä, että se pääsisi vaikuttamaan tärkeisiin kauppapaikka ja muihin kaavaratkaisuihin.

Kyllä journalismi on toden totta hampaatonta, kun  kannanotto ”en ole kiinnostunut kaavoituksesta” menee läpi ja se saadaan näyttämään ihan hyveeltä! Joka tapauksessa;paljastava lausunto IlkkaKanervalta.

.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top