Viimeinen sammuttaa valot?

Jos joku kansanedustajaehdokas puhuisi uhkaavasta 30-luvun lamasta tai 3. maailmansodasta, niin ehdokasta pidettäisiin vähintääkin hulluna linkolalaisena. Tieteellinen pohja näinkin syvälle pessimismille on kuitenkin olemassa. Jos mitään ei tehdä, ilmastonmuutoksen seuraukset tuleville sukupolville muistuttavat todellista kauhuskenaariota.
Jos mitään ei tehdä, niin Pajamäen Oskun sukupolvea sitä vasta syytetäänkin ahneeksi!!!

Mutta me teemme jotain! Ilmastonmuutoksen hidastaminen on kuin putkiremontti: mitä nopeammin päätökset tehdään, sen halvemmaksi tulee ja sen turvallisempaa on jättää pallo tuleville sukupolville.

EU:n puheenjohtajamaa Saksa onnistui saamaan ympäristöministereiden yksimielisyyden.Saksa ymmärsi myös Suomen huolet taakanjaosta kuten Saksa ymmärsi aikoinaan myös Suomen maatalouden huolet. Missä ovat nyt kaikki Sirkka-Liisa Anttilat. jotka ovat syyttäneet vuosien varrella Suomea ja tietenkin sosialidemokraatteja veljeilystä saksalaisten kanssa EU-kuvioissa?Olisiko anteeksipyynnön paikka?

Mitä tulee taakanjakoon, edessä on pitkä marssi. Nyt todellakin ollaan vasta alussa. Pohjois-Suomenkin kannalta kysymys on ydinasioista. Juuri Pohjois-Suomessa on energiaintensiivinen teollisuus, pitkät etäisyydet ja kylmä ilmasto. Jos tätä ei oteta huomioon taakanjaossa, niin viimeinen sammuttaa valot…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top