Hyvät työt tehty?

Vuoden hyvät työt on sitten tehty, jos partiolaisen ohje- tee hyvä työ päivässä-pitää edelleen paikkansa. Keräsin Sepon kanssa Kuusamon Talvijärveltä uuden vuoden ilotulituksen tuomat roskat. Kyllä useita satoja raketinjäännöstä, pulloa yms. tuli pelastettua jäämästä kalastajien verkkoihin tai muutoin pilaamasta ympäristöä.Motiivina oli hyväntekemisen ohella reipas hyötyliikunta kirpeässä pakkasessa.

Samaisella järvellä autoin myös venäläisrouvaa, joka kupsahti kumoon liukkaalla murtsikkaladulla. Rouva kiitti venäjäksi ja sitten yhdessä puhuimme yleismaailmallista naisten kieltä, jota yleensä käytetään hämmennyksiin jouduttaessa: hihi-hihi-hi-hi-hi-hi. Muutaman minuutin siinä yhdessä hihittelimme, kun en muistanut venäjäksi muuta kuin pätkän Jevtusenkon runoa.

Olisi ollut typerää vastata venäläisrouvan vuolaaseen kiitokseen veäjäksi, että” rannalla istuu paljasjalkainen nainen…”Kyllä taas harmitti, että tuli lopetettua hyvin alkaneet venäjän opinnot joskus 80-luvulla.

Venäläisiä turisteja on Pohjois-Suomessa todella paljon. Hienoa. Muistan ajan , jolloin oululaisista hotelleista vain Kauppahotelli ja legendaarinen Liisa Lisko majoitti venäläisiä-hänkin humanitaarisista syistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top