Voimaantukaamme

Erkki Tuomiojan käynnistämä keskustelu puolueen puheenjohtajan valitsemisesta jäsenäänestyksellä on Suomea kohtaavista globaalihaasteista kenties pienin, mutta monella tavaa kiinnostava. Ideaa on kannattanut jo Keskustan Vanhanen , Kokoomuksen Sarkomaa ja kristillisten Räsänen. No, tässä kannatuksessa on toki havaittavissa vähän leniläisiä piirteitä :”kannattaa kuin naru hirtettyä…”

Keskustelu jäsenäänestyksestä on ehdottomasti hyvä. Kannatan myös sitä. Voisiko Oulun piiri olla edelläkävijä? Se saattaa parhaimmillaan johtaa jäsenten voimaantumiseen ja puoluejärjestelmän kiinnostavuuden kasvuun. Se on symboli avautumiselle sekä sisään- että ulospäin. Sellaisella kommunikatiivisella sosialidemokratialle, josta on huutava puute.Työväentaloihin tarvitaan happea.

En epäile, etteikö hanketta voisi vastustaa juridisesti korrekteilla perusteilla kuten ehdotus tuli liian myöhään tai että edustuksellinen demokratia se vasta demokratiaa onkin, mutta demokratiaa ja kansanvaltaa silmäteränään pitävä puolue voisi kyllä parempiakin argumentteja kehitellä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top