Vessat , imurit ja EU

EU kieltää ilmapallojen puhaltamisen alle 8-vuotiailta.EU haluaa sioille virikelelut.EU kieltää metelin pubeissa ja jalkapallo-otteluissa. EU kieltää puun pienpolton. Eu kieltää juhannuskokot. EU kieltää ahvennten perkaamisen rantakivillä.

Suomessa erityisesti Taloussanomat poimii Daily Telegafista ja Bild-Zeitungista ”EU-uutisia”, joiden käyttäminen ilman lähdekritiikkiä on valitettavaa, mutta sopii ajan henkeen.

Yleensä ” EU kieltää” uutiset ovat lähtöisin EU-vihamielisestä brittilehdistöstä, muuta aikoinaan myös laatulehti The Times väitti EU:n määräävän sioille virikelelut pakollisiksi.
Nyt Suomenkin lehdissä kiertävät uudet, entistä mehevämmät ”EU-uutiset”, mutta ne ovat tällä kertaa osin osin totta, osin väärinymmärrystä.

EU ei aio yhdenmukaistaa vessoja, vaan kyse on vapaaehtoisesta ekomerkinnästä, joita valmistajat voivat hakea ympärisöystävällisille, vähän vettä käyttäville tuotteilleen.Hyvä idea ja kuluttajan valistusta, eikö vain?

Jokainen saa myös pestä pyykkinsä edelleenkin siinä lämpötilassa kuin haluaa, mutta komission uusi asetus vaatii energiansäästötoimena myös 20 asteen ohjelmaa. Kenenkään ei siis tarvitse pestä pyykkiään 20 asteessa. Tuskinpa niin moni tekeekään, sillä 20 asteessa ei pyykistä tule puhdasta.

Entä ne pölynimurit? Totta, ensi vuoden alussa tulevat voimaan pölynimureiden eko-ja energiamerkkisäännöt, joilla pyritään säästämäßän energiaa. Uusille pölynimureille tulee minimivaatimukset: sähkönkäyttöä rajoitetaan, mutta imutehoa pyritään parantamaan.

Miksi kirjoitin aiheesta? Siksi, että niin monta vihaista viestiä olen saanut aiheista ja kysymyksiä satelee:” Eikö teillä ole mitään parempaa tekemistä kuin mittiä vessan vetämistä?”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top