Väitöskirja

Kaleva jo ehti kertoa , että tänään kiikutimme yhdessä Päivi Lipposen kanssa kustantajalle Väitöskirjan. Kysymys ei todellakaan ole akateemisesta suorituksesta, vaan kirjasta. Ihan oikeasta vaalikirjasta, jossa nostetaan tärkeitä kysymyksiä pohdittaviksi ennen vaaleja.

Monimutkaisen maailman selittäminen tärkeää, jotta sen muuttamiseen syntyy poliittista tahtoa.Siksi teimme Väitöskirjan, josta toivottavasti löytyy virikkeitä ja ajattelemisen aihetta.

Kirjasta tuli pinimuotoinen Politiikan ABC, joka alkaa Amerikasta ja päättyy yrittäjyyteen. Satoja aiheita jäi kuitenkin käsittelemättä.

Kirja ilmestyy tammikuussa.

Tänään aamupäivällä oli eduskunnassa Elinkeinoelämän Keskusliiton tilaisuus, jossa esiteltiin huikeita lukuja. Kiinittäkää turvavyönne ja nostakaa istuimenne paikoilleen. Viimeisen 10 vuoden aikana – siis Lipposen 1. hallituksesta Vanhasen hallitukseen- veroja on kevennetty 6 miljardia euroa. Samanaikaisesti verotulojen kasvu on ollut 25 miljardia!!!! Moni vastaa, että mahtava verokertymä johtuu talouden kasvusta, mutta mikä on saanut talouden kasvamaan?

Vastaus on :policy mix eli kaikki toimenpiteet yhdessä: maltilliset tuloratkaisut+veronkevennykset, panostukset tutkimukseen,koulutukseen työvoimapolitiikkaan, työelämän kolmikantaiseen kehittämiseen, Aasian nousuun ja Euroopan elpymiseen.

Oikea tuntuu olevan suunta. Nyt vain katse tulevaisuuteen ja panostuksia koulutukseen,tutkimukseen, terveyteen ja sosiaaliseen eheyteen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top