Vaalivoittoja ennen tappioita

Kreikassa demarit saivat huikean vaalivoiton: kannatus kasvoi yli 10 prosenttia. Kreikkalaismeppien mukaan maassa vallitsi ”tyytymättömyysmyrsky” sikälaista hallitusta kohtaan ja ”tyytyväisyysmyrsky”  PASOKIA eli sikäläistä SDP:tta kohtaan. Myös Portugalissa demarit voittivat vaalit. Iloisia uutisia Saksan vaalitappion jälkeen ja lohdutusta ennen Englannin ja Unkarin vaaleja, jossa tulee myös tappioita. Tappiot ovat nyt demareiden eurooppalainen trendi.

Irlannissa äänestettiin Lissabonin sopimuksen puolesta, vaikka -tai- ehkä juuri siksi, kun Timo Soinikin oli siellä jakamassa EI-lappuja. Irlannissa äärioikeisto ja äärivasemisto olivat samalla EI-linjalla.  Irlannin kansanäänestyksen jälkeen iloiset irkut taitavat olla ainuita eurokansalaisia , jotka tietävät edes jotain Lissabonin sopimuksesta. Jättimäinen opintokerho kaksine kansanäänestyksineen vakuutti  enemistön tai mikä se oli, joka opetti, ehkä talouskriisi.

Talouskriisiä pohtimaan asetetiin parlamentissa erityinen valiokunta, jonka varapuheenjohtajaksi ilmeisesti pääsen. Sen tehtävänä on arvioiden kriisin laajuutta ja vaikutuksia jäsenmaissa sekä esitää toimia, joilla voidaan rakentaa vakaita rahamarkkinoita. Siinäpä ”opintokerhoa” kerrakseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top