Unihiekkaa 2.

SDP ei avaa Nato-ovea ensi vaalikaudella, sanoo puoluevaltuuston puheenjohtaja Matti Ahde komeasti Demarin etusivulla tänään.

Ensinnäkin:ovet ovat olleet auki ja Suomi on kävellyt sisään. Viimeisin Ruotsin ja Suomen aloite kumppanuuden kehittämiseksi tähtää porstuasta vielä peremmälle Nato-pirttiin. Aloitteella pyritään niin lähelle Natoa, että minuakin hirvittää. Kaikki tapahtuu ilman julkista keskustelua. Hämäystä. Unihiekkaa äänestäjien silmille.

Toinenkin kysymys herää. Mitä haluamme tehdä sitä seuraavalla vaalikaudella? Turvallisuuspoliittiset ratkaisut tehdään pitkällä tähtäimellä. Nyt pitää ajatella jo vuotta 2020? Ei kukaan ole esittänytkään, että jäsenyyttä haettaisiin seuraavalla vaalikaudella, varsinkaan kun asiasta ei ole tehty kunnollista perusselvitystä.

Viime viikon sekavan keskustelun jälkeen kunnon perusselvitys on enemmän kuin tarpeen. Sitä ja vain sitä olen minäkin vaatinut.

Bill Clinton on usein siteerannut amerikkalaisen kirjailijan ja ministerin James Clarken mietelmää, jonka mukaan poliitikot ajattelevat aina vain seuraavia vaaleja, valtiomiehet tulevia sukupolvia. Aika hyvin sanottu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top