Tuleekohan Berlusconi?

Euroopan oikeistojohtajat kokoontuvat pian Helsinkiin, mistä on ilmeisesti tarkoitus tehdä Euroopan oikeistopääkaupunki.Saapas nähdä tulevatko paikalle Italian Berlusconi tai Unkarin Orban?

Berlusconi tuskin ehtii, sillä hänellä on kädet täynnä työtä puuhatessaan itselleen syytesuojaa. Ja Orbanin pitää korjata sananvapautta kahlitsevaa medialakia.

Juuri nyt minun pitäisi olla Kreikassa Ateenassa vetämässä Euroopan parlamentin kriisivaliokunnan delegaatiota. Matka jouduttiin kuitenkin peruuttamaan yleislakon vuoksi. Kreikkalaiset ovat kaduilla vastustamassa Papandreun hallituksen

säästötoimenpiteitä
Mielenosoittajien mukaan kansa ei hyväksy palkanalenuksia, eläkkeiden leikkauksia ja verojen korotuksia. Kukapa niitä hyväksyisi, jos ei olisi pakko.

Ristiriitaista, mutta totta :omat sympatiani ovat sekä Georgios Papandreun että mielenosoittajien puolella. Pääministeri oansaitsee kunnioituksemme.Hän joutuu tasapainottamaan Kreikan talouden Kostas Simitisin ja Kostas Karamanlisin jäliltä.
On hyvä asia, että Suomi on ollut Eu-rintamassa estämässä Kreikan pensaspalon leviämistä metsäpaloksi,kuten Olli Rehn on asian tiivistänyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top