Temput ja kirput

Kokoomus voitti viime eduskuntavaalit kahdella asialla: tasa-arvotupolla ja ”tempputyöllistämisen” kritiikillä. Tupoa ei tullut puhumattakaan tasa-arvoisesta palkkaratkaisusta: sen tietää terveydenhuollon väki nyt kukkarossaan. Entä ne kuuluisat ”temput”?
Ensiksi hallitus leikkasi työvoimapoliittisia toimia eli tukityötä ja koulutusta.Nyt näitä parjattuja ”temppuja” joudutaan lisäämään, kun työttömyys lähtee kasvamaan. Kokoomuksen vaalivoitto oli siis rakennettu valheille, mikä ei ole uutta auringon alla.

Harmillista, että työministerikin selittelee mustaa valkoiseksi eli nykyisen hallituksen työvoimapolitiikka on ”erilaista” kun sitä räätälöidäään yhdessä yhdessä yritysten kanssa. Voi herran pieksut ja rouvan nappikengät! Yritysten kanssa on räätätöity työvoimapolitiikkaa jo kauan tasan tarkkaan niin paljon kuin yritykset ovat pystyneet tai halunneet.
Aamulla radiossa Cronberg sanoi myös, että nyt tehdään yhteistyötä ns. kolmannen sektorin kanssa. Sekin aloitettiin voimalla reilut kymmenen vuotta sitten.
Joka tapauksessa tunnen suurta sympatiaa ministeri Cronbergia kohtaan. Suomessahan nimittäin on niin, että hyvä työllisyys on pääministerin ansiota ja työttömyys työministerin syytä.

Ps. Eräässä Sdp:n puoluekokouksessa sanoin eduskuntaryhmän joskus muistuttavan kirppusirkusta. Se oli metafora, joka on nyt totisinta totta Kirppu-Kiljusen myötä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top