Harvoin Euroopan parlamentissa on ollut yhtä kiihkeä tunnelma kuin viime täysistunnossa, jossa hylättiin muutamalla äänellä naisten oikeuksia koskeva, äärimaltillinen mietintö. Mietinnön idea oli puolustaa naisten ja tyttöjen oikeutta omaan kehoonsa, mutta vastarintaan noussut katolinen tekopyhyys näki mietinnössä vain abortin.
Jotta en heti alussa antaisi väärää kuvaa katolisesta maailmasta,niin todettakoon, että mietinnön laatija portugalilainen demari Edite Estrela on myös katolinen ja hän kertoi saaneensa tukea monilta katolisilta järjestöiltä.
Kysymyksessä ei ollut lainsäädäntöhanke, vaan naisten asiain valiokunnan oma-aloitemietintö. Lissabonin sopimuksen perusteella Euroopan parlamentilla onn oikeus antaa jäsenmaille ohjeita asioissa. Miksi asiasta sitten nousi niin suuri häly? Kysymys on taantumuksesta , joka etenee varmoin askelin.Taantuma lisää taantumusta, kuten niin usein olen kirjoittanut.
Jo nyt on nähtävissä, että konservatiivien muutaman äänen voitto on rohkaissut Euroopan konservatiivihallituksia tiukentamaan aborttilainäädäntöään. Esimerkiksi Espanjassa parlamentin kanta on noteerattu vaikka se ei ole velvoittava.
Euroopan maissa kuten katolisessa Irlannissa abortti on laiton, mutta siellä tehdään jopa kuolemaan johtavia laittomia abortteja.Pohjoismaissa, myös Suomessa, liberaalin politiikan seurauksena aborttien määrä on rajusti laskenut ja kuolemaan johtavat ”puoskarien” suorittamat abortit alkaa olla tuntematon ilmiö.
Mietinnön pääpointti on, että niin naisilla kuin miehillä on iästä,rodusta, uskonnoosta riippumaton oikeus tehdä omat tietoiset ja vastuulliset valintansa seksuaali- ja lisääntymisterveyteensä liittyvissä asioissta ja heillä pitäisi olla sitä varten kaikki mahdollisuudet.