Samasta työstä,sama palkka, kaikissa EU-maissa

 Sosialidemokraattien ryhmäkokoukset täällä Euroopan parlamentissa ovat aika hurjia. Italialaiset ja espanjalaiset puhuvat pitkään ja lennokkaasti. Puhumisen suhteen stereotypiat toimivat, mutta muuten yksilöiden välillä on enemmän eroja kuin  eri maiden meppien välillä. Siis :täällä on jalat maassa olevia italialaisia ja hössöttäviä saksalaisia.

Valitaanko portugalilainen Jose manuel Barroso komission johtoon vai ei?  Demariryhmä jakautuu kolmeen porukkaan: ei-, juu- ja vaarinhousut-ryhmään. Hassuinta tässä on, että vastaehdokasta ei ole. Käynnistimme kesäkuusssa oikeaksi osoittatuneen prosessin vaatimalla Barrosolta kunnon ohjelman. Sen hän tekikin. Retoriikaltaan ohjelma on aika sosialidemokraattinen. Nyt on puristettava häneltä konkretiaa ja sitten keskityttävä vaatimaan tekoja.

Tärkein ja mielestäni radikaalein vaatimus demareilta on: samasta työstä,  sama palkka-miehille ja naisille, kaikissa Euroopan maissa. Sillä on tarkoitus lopettaa työvoiman ja työntekijöiden oikeuksien polkumyynti, mitä tapahtuu kaikissa Euroopan maissa. Se puolestaan dellyttää lähetettyjä työntekijöitä koskevan direktiivin tiukentamista. Ympyrä sulkeutuu. Olin aikoinani työministerinä sorvaamassa sitä…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top