Rasismiin reagoitava

Puheenjohtaja Timo Soini ja perussuomalaiset kansanedustajat ovat olleet eri haastatteluissa  huolestuneita puolueensa maineesta Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen  nationalistiseen ja rasististen lausuntojen johdosta.  Totta on, että maahan ja maailmaan puhetta mahtuu, mutta nyt on oikeasti jo kysymys Suomen maineesta. Kysymys on Suomen ulkoministerin puolueen sisällä kasvavista paineista.

Puheenjohtaja Timo Soini vastaa häneen ja hänen vaikenemiseensa  koskevaan kritiikkiin mm. Erkki Tuomiojalle, että  “ei pidä sekoittaa ulkopolitiikkaa sisäpolitiikkaan”. Timo Soini ehkä kuvittelee, että hän voi rauhassa vetää Suomen ulkopoliittista linjaa puheenjohtajana puolueessa, missä yhä äänekkäämpi joukko soittaa suomalaisten siuelunkieliä maahanmuuttovastaisilla ja nationalistisilla, jopa rasistisilla äänenpainoilla.

Jo nyt Perussuomalaiset liitetään kansainvälisessä keskustelussa Euroopassa kannatusta kasvattaneisiin äärioikeistolaisiin ja populistisiin puolueisiin, jota eroavat toisistaan, mutta joita yhdistää maahanmuuttovastaisuus ja voimakas EU- kritiikki.

Timo Soinin johdolla Perussuomalaiset tekivät onnistuneen liikkeen siirtymällä lähinnä brittikonservatiiveista muodostuvaan ECR- ryhmään. Virallinen Suomi ja minäkin henkilökohtaisesti olemme tehneet  pr-työtä perussuomalaisten hyväksi vakuuttamalla, että  puolue on maltillisempi kuin heidän eurooppalaiset  sisarpuolueensa.

Näin ei enää ole, jos puheenjohtaja vaikenee tai välttää keskustelua.

Epäilen, että seuraavaksi on vuorossa  persujen UHRIUTUMINEN ja sananvapauteen vetoaminen. Koko ongelma leimataan vain ajojahdiksi ja sananvapauden rajoittamiseksi.  Tähän halpaan ei pidä mennä. Nationalismin ja rasismin virusta ei saa päästää epidemiaksi. Siksi vastareaktiot ja vastalauseet ovat tarpeellisia. Hienoa, rasismiin reagoidaan Helsingissä. Tampereella ja Oulussa.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top