”Rakastan nuorisotakuuta”

Suomen komissaariehdokas Jyrki Katainen on läpäisemässä Euroopan parlamentin tiukan testin. Testissä arvioidaan ehdokkaan pätevyyttä ja arvopohjaa. Pätevyystestin Katainen läpäisee ja arvotkin ovat kohdallaan. Hän ei ole rasisti eikä sovinisti, mistä armottaa pomppaa kuten muutamille on historian saatossa käynyt.

-Rakastan nuorisotakuuta, sanoi Katainen kuulemisessa ja sai sympatiaa. Katainen puhui niin uskottavasti tuosta suomalais-itävaltalaisesta demari-innovaatiosta, että pari meppiä kävi minulta oikein tarkistamassa Kataisen puoluetaustan. -Ihan vaikuttaa demarilta, sanoi erääskin meppi.

Katainen joutui erityisesti talouskriisistä ja ankarasta kuripolitiikasta kärsineiden kriisimaiden kritiikin kohteeksi. Erityisesti häntä hiillostettiin Suomen hallituksen ajamista ns. vakuuksista, jota olivat tehneet kriisimaiden jo muutenkin tukalan olon entista vaikeammaksi.
Katainen ei suoraan sanonut, mutta antoi ymmärtää, että hän ei kannattanut hallituksensa vakuuspolitiikkaan, vaan ” syy” on sosialidemokraattien eduskuntavaaleissa antaman lupauksen. No, totta, mutta hänen hallituksensa politiikkaa se oli eikä rusinoita sovi poimia pullasta vaikeinakaan hetkinä. Vakuudet, mutta myös nuorisotakuu olivatja ovat demarien politiikkaa

Parlamentti pysäytti Iso-Britannian Jonathan Hillin. Hurmaava mies, mutta ei tuntenut talouspolitiikkaa tarpeeksi. Ryhmätoveri Sampo Terhon pitää nyt kiireesti antaa tukiopetusta.

Mielestäni Ranskan Moscovici pärjäisi hyvin. mutta hänen syntitaakka on Ranskan kehno talous.- Osittain tämä on sosialistien kostoa Välimeren maiden Jyrki Kataiseen kohdistaman kritiikin takia.
Veikkaanpa, että Ranskan Moscovici ja Suomen Katainen tulevat olemaan komission parhaat kaverit. Katainen puhuttelikin Moscovicia Pierreksi.
Unkarin Tibor Navracsics jouti kulttuurivaliokunnan hylkäämäksi , koska hänen puolueen Fidez ei edustaj eurooppalaisia liberaaleja arvoja.

Jatkuu huomenna…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top