Pyydä anteeksi, Timo Soini!

Timo Soini väittää blogissaan olleensa ainoa suomalainen meppi, joka käytti puheenvuoron parlamentin käsitellessä uuden komission valintaa. Ei pidä paikaansa, Timo!  Kyllä siellä minäkin pääsin ääneen, joten olet kyllä anteeksipyynnön velkaa.

Timolla on paha tapa käyttää  ”Euroopan parlamentissa ”tupailtapuheenvuoro” vain omalle perussuomalaiselle kotikatsomolle ja lähteä sitten muihin hommiin. Ei siis ihme, ettei hän kuunnellut minunkaan puheenvuoroani. No, Timohan valmistautuu seuraaviin Suomen eduskuntavaaleihin.

Minä puolestani kuuntelin tarkkaan Soinin puheenvuoron. Hän kertasi Suomen historiaa ja toisti , kuinka tärkeää on pitää kiinni itsenäisyydestä. Jos kaikki muut mepit olisivat käyttäneet samanlaisen puheenvuoron ja äänestäneet komissiota vastaan, ei yhteisestä politiikasta tulisi yhtään mitään. Silloin ei kannattaisi tietenkään edes pyrkiä parlamenttiin. Se on vähän samaa kuin, jos Suomen eduskunnassa tamperelainen,helsinkiläinen tai oululainen kansanedustaja olisi kiinnostunut vain oman kotiseutunsa asioista.

Onneksi Euroopan parlamentissa on maltillinen eurooppamyönteinen enemmistö. Sen muodostavat sosialidemokraatit, liberaalit , maltilliset konservatiivit ja vihreät, uskon niin, vaikka vihreät äänestivät komissiota vastaan erilaisten euroskeptikkojen ja ääriryhmien joukossa.

Tästä voit katsoa puheenvuoroni:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top