Poikien peli vihellettävä poikki

Iltalehdessä Olli Waris kirjoitti samaa, mitä ilmassa liikkuu myös täällä Euroopan parlamentissa.Pääministeri Katainen kampanjoi jo täydellä touhulla Euroopassa.Kataisen kiikarissa on EPP-ryhmän kärkiehdokkuus ja sen myötä EU:n huippuvirka eli komission puheenjohtajuus. Kataisen valinta voi saada Pohjoismaiden lisäksi vihreää valoa EU:n mahtavalta Saksalta, koska CDU:n voimanainen Angela Merkel arvostaa henkilökohtaisesti Kataisen osaamista.

Katainen osoitti joviaalin suhdetoimintamiehen otteita myös etelän suuntaan vieraillessaan Italiassa ja lupaillessaan kriisimaille tukipakettia, mikäli sellaiseen tulee tarvetta.Finacial Times arveli hyvin sujuneen vierailun jälkeen, että Katainen todellakin tavoittelee ehdokkuutta EU- komission puheenjohtajaksi.

Mielenkiintoiseksi kokoomuslaisten kulissipelin tekee se, että Kataisen puoluetoveri Aleksander Stubb haaveilee ääneen rivikomisaarin paikasta.Se olisi kuin pikkupojan unelmien täyttymys, kuten Stubb on maalaillut.

Ex-kollega Esko Seppänen kirjoitti Kansan Uutisissa, että Katainen saattaa joutua lähtemään myös europarlamenttiehdokkaaksi, jos hän aikoo olla mukana pääkomisaaripelissä.

Stubbille hyvin kelpaavan taviskomissaarin paikan Suomi saa joka tapauksessa.Ja kuin vakuudeksi Huomenta Suomessa vasta esiintynyt Stubb totesi, että euroryhmän puheenjohtajaksi halutaan vuonna 2015 henkilö, joka on joko entinen tai istuva pääministeri.

Kokoomuskaksikon lisäksi myös ensi vuonna komissaariin työt jättävä Olli Rehn on ilmaissut halusta jatkaa työtään Euroopassa.Hän haluaa olla liberaaliryhmä ALDE:n kärkiehdokas.Liberaaliryhmän heikko menestys Euroopan viimeaikaisissa vaaleissa heikentää Rehnin mahdollisuuksia.Kysymysmerkki on myös Rehnin kysyntä eli suosio tai sen puute ensi toukokuun EU- vaaleissa.

Nyt on aika viheltää poikien peli hetkeksi poikki.Suomessa ei oikein ymmärretä, että naisehdokkaille on kovaa kysyntää Euroopassa. Suomen pitäisi käyttää tilaisuus hyväkseen ja asettaa nainen ehdokkaaksi eurooppalaisiin johtotehtäviin. Olen jo aikaisemmin esittänyt Jutta Urpilaista ehdokkaaksi.Mikään ei ole kirkossa kuulutettu, joten herätkää Kokoomuksen ja Keskustan naiset!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top