Ovelaakin ovelaa- kunnilla teetetään likainen työ

Viikon uutisia tulevat olemaan Lex Nokia ja päätelmät pari päivää kestävästä riihestä, jossa hallitus tarkastelee vaalikauden puolivälin tuloksia ja miettii,miten tästä eteenpäin.

Jos vihreät äänestävät Lex Nokiaa vastaan,edessä on hallituskriisi. Jos pari kolme vihreää kansanedustajaa äänestää vastaan, hallituselämä jatkuu ennallaan.

Jos nyt oikeasti ajateltaisiin Suomen selviytymistä, niin puolivälitarkastelu tarjoaisi mahdollisuuden hallituspohjan laajentamiseen ja uuden alun ottamiseen. Taantuma koskettaa pian niin syvältä Suomea, että parastaa olisi olla -jälkiviisas etukäteen.

Edellisessä lamassa, joka oli Euroopan taloushistorian toistaiseksi syvin, Suomi oli kasoisgiljotiinin alla. Kaksoisgiljotiini oli kasvava työttömyys ja kasvava valtionvelka.

Nyt näkyvissä on kolmoisgiljotiini. Kasvavan velan ja työttömyyden lisäksi ensi vaalikauden alkuun lunastettavaksi tulevat suuret menolisäykset, joissa hallitus on ollut hämmästyttävän antelias. Seurauksena ei yksinkertaisesti voi olla muuta kuin leikkauksia,leikkauksia ja leikkauksia.

Ovela hallitus teettää likaisen työn kunnilla. Kuntatalous voi jo nyt todella huonosti.

Mistäpä muusta kunnat sitten leikkaavat kuin peruspalveluista: terveyskeskuksien voimavaroista, vanhustenhuollosta, päiväkoti-ja oppilasryhmistä, joiden kokoa pitäisi pienentää eikä suurentaa jne.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top